Nieuws - Projecten

image-398754-Epos_financ_erasmusplus_sm-8f14e.png?1592473453838
KA1 en KA2 projecten
Door COVID-19 werden de buitenlandse projecten spijtig genoeg geannuleerd. 
     KA1 en KA2 projecten konden niet doorgaan.
     KA1 project werd eerst verschoven naar 30-05-2020. Maar tevergeefs. De buitenlandse grenzen stonden 
     nog niet open.
​​​​​​​     Dit zet natuurlijk een domper op al de voorbereidingen die werden gedaan voor deze projecten.


► ERASMUS+ project KA1: Buitenlandse stage 2020-2021

Zojuist hebben wij vernomen dat ons nieuw dossier voor de volgende twee schooljaren is goedgekeurd.
Bestemming MALAGA voor de richting Informaticabeheer - Secretariaat-Talen en Elektriciteit
Bestemming Perpignan voor de leerlingen Centrale verwarming - Sanitaire Installaties

Vanaf september 2020 beginnen we met de voorbereidingen - screening deelnemers - taalvoorbereiding - budgetbeheer - teambuilding - stageplaatsen contacteren ...

Ook leerkrachten gaan kennis opdoen in het buitenland door ter plaatse stage te lopen in hun vakrichting.
Secretariaatsmedewerkers gaan de administratieve kant bekijken in buitenlandse scholen.


ERASMUS+ KA 2 project: What The Hack 
image-364675-Logo_Europese_Commissie-45c48.png
image-364676-WHATtheHACK_logo-8f14e.w640.jpg

GO! Technisch Atheneum Zavelenberg is partner in het internationale samenwerkingsproject ‘What the Hack?!’ rond cybersafety, cybersecurity en ethical hacking, samen met andere opleidingscentra en IT-bedrijven in Nederland, Estland, Spanje en uiteraard Brussel. Dit strategisch partnerschap (KA2) werd opgericht in het kader van het Erasmus+-programma en wordt gefinancierd door de Europese Commissie.
Het doel van deze internationale samenwerking is om de ICT-opleidingen en -kwalificaties in Europa te optimaliseren en in lijn te brengen met de technologische ontwikkelingen in de ICT-sector. Op deze manier zullen onze jongeren in een ICT-opleiding de nodige kennis, competenties en vaardigheden verwerven die hen versterken op de arbeidsmarkt.

We zetten dan ook sterk in op de ontwikkeling van nieuwe onderwijscontent en -curricula, maar tevens op het creëren van relevante ICT-leeromgevingen door hack labs op te zetten en hack lab coaches hierin op te leiden. Ten slotte willen we ook KMO’s en particulieren in staat stellen hun online leven te beveiligen door bewustmaking en trainingen te starten m.b.t. cybersafety. 
Zo zullen we binnen dit driejarig project trainingprogramma’s voor jongeren en hack lab-coaches ontwikkelen, alsook een hack lab set-up guide en een online community platform.

Ons project richt zich in de eerste plaats naar onze leerlingen IB, maar tevens naar onze hele school, NEETs (“not in education, employment or training’), bedrijven en alle stakeholders actief in de ICT-sector. We willen immers de samenwerking, kruisbestuiving en synergie tussen de verschillende belanghebbenden promoten en zo kwaliteitsverbetering en excellentie in innovatie en onderwijs bevorderen.

Meer informatie over dit project vind je in de infobrochure hieronder.

Linkhttps://www.dropbox.com/s/q7mim1i5x0ak8nh/Infobrochure%20What%20The%20Hack.pdf?dl=0 

ERASMUS+ KA1-Project: Buitenlandse stage te Sicilië - maart 2020
    Voorbereiding: Teambuilding

Voor de TSO laatste jaars leerlingen is er het ERASMUS+ project: een buitenlandse stage in Sicilië.
De leerlingen lopen hun verplichte stage gedurende 3 weken in het buitenland.
Tijdens de weekends worden culturele uitstappen georganiseerd. Dit project is schooloverschrijdend met het K.A. Ukkel.


image-327206-Verslag_EPR_1-8f14e.w640.jpg
Verslag Stage
image-327207-Verslag_EPR_2-c20ad.w640.jpg

Entroncamento : 15-10-2018 t.e.m. 19-10-2018 

Leerlingen uit België, Spanje en Italië zijn op bezoek in Portugal

Verslag:

Twee leerlingen van het 6e jaar elektromechanica werkten daar mee aan een elektrisch project, nl. het maken van een GSM- oplader. Er werd hiervoor eerst een elektronische testschakeling gemaakt. Nadien werd door de leerlingen zelf de schakeling omgezet naar een printplaat.
Vooraleer ze aan het elektrisch project begonnen, kregen ze eerst een workshop teamwork en creatief ontwerpen aan de hand van een kunstproject. 
In het begin van de week was er ook een voetbalwedstrijd tussen de leerlingen van de verschillende landen. Ons Belgisch team scoorde daar behoorlijk. 
We brachten ook een bezoek aan een museum van stoomlocomotieven. Entroncamento is immers het Portugese woord voor treinenkruispunt. 
Daarnaast brachten we een bezoek aan het bedrijf Renova, dat papier produceert. We kregen daar zicht op talrijke automatisatieprocessen. 
Ook een bezoek aan een universiteit was ingepland , waar we o.a. een demonstratie kregen van CNC- machines, lasersnijmachine, 3D- printers, materiaalproeven e.d. 
Op gebied van cultuur viel er in Entroncamento zelf niet veel te beleven, aangezien het een landelijke gemeente is. 
Maar de vrijdag gingen we wel op stadsbezoek naar Tomar, de stad van de Tempeliers. We bezochten daar het Convento Christo, dit is een groot klooster (12 e eeuw en Unesco werelderfgoed), waar veel bijeenkomsten van Christenen plaats vonden. Nadien konden we nog vrij rondwandelen in Tomar. 
De vrijdagavond was er dan een groot afscheidsdiner, waarbij alle leerlingen en leerkrachten van alle deelnemende landen aanwezig waren. Alhoewel er in het begin van de week wat drempelvrees was tussen de verschillende leerlingen, zat de sfeer naar het einde van de week heel goed.

Opnieuw een succesvolle mobiliteit dus !

image-276375-IMG-20181016-WA0000.jpg


ERASMUS+ KA1-Project: Buitenlandse stage te Madeira - maart 2018
image-252222-Epos_erasmusplus.png
Dit schooljaar hebben we weer deelgenomen aan een buitenlandse stage in het kadder van het ERASMUS+ KA1 programma.
De leerlingen van het KTA-Zavelenberg en KA Ukkel hebben de mogelijkheid gehad om hun verplichte stage in het buitenland te lopen. Het geeft de leerlingen een unieke kans om zich te ontplooien  op allerlei vlakken.

Groetjes uit Madeira
Yoga les
Elke maandag voormiddag: vanaf 15-01-2018
Yoga les
voor een speciale doelgroep leerlingen van de school

image-211749-Mindful-Yoga-Therapy-Posture-Guide-page-2.w640.jpg
►  ERASMUS+ project: KA2 - Best VET - Practices in Europe (Comenius)
image-252217-Banner_EU.jpg
image-252224-LOGO_KA2-_BEST_VET.jpg
Van 23-04-2018 t/m 27-04-2018:
Leerlingen uit Spanje - Portugal en Italië zijn op bezoek in Madrid.
Zij logeren in gastgezinnen.

Verslag:
Twee leerlingen van ons 5e jaar elektromechanica werkten daar mee aan elektrische projecten in de afdeling elektriciteit/robotica. Er werd een aantal dagen gewerkt aan een motorsturing met frequentieregeling. Er werd ook een halve dag opleiding gegeven over frequentieregelaars door een bedrijf uit de eigen regio. Er werden technieken aangeleerd zoals solderen op een juiste manier, een oordeelkundige montage doen van de componenten en nadenken over het realiseren van de juiste sturing en bedrading. Als bedrijfsbezoek bezochten we de medicijnenproductie van het leger.

De donderdag namen zowel de Spaanse, Portugese als onze eigen leerlingen deel aan een internationale wedstrijd i.v.m. elektrische installaties. Hierbij moesten ze binnen een bepaalde tijd een elektrische huishoudinstallatie realiseren.
In tegenstelling tot  België, stopten de lessen daar om 13 u 45. Pas een uur daarna kwam de lunch.
Onze leerlingen sliepen bij gastgezinnen. Eerst stonden ze daar heel sceptisch tegenover, maar uiteindelijk bleek dit zeer goed mee te vallen.

Er was uiteraard ook ruimte voor cultuur. De stad Madrid werd bezocht in groep. En ook de stad Toledo, een heel mooie en oude stad. In deze stad konden christenen, joden en moslims over een periode van 700 jaar vreedzaam naast elkaar leven. We kregen een rondleiding van een professionele gids en bezochten o.a. een synagoge.

De voorlaatste dag hadden we reeds een afscheidsetentje. Net zoals in België zat de sfeer er opnieuw goed in. De Spaanse directeur, die ook leerkracht muziek is, speelde er op zijn accordeon.

Van 25-02-2018 t/m 02-03-2018:
Leerlingen uit Spanje - Portugal en Italië komen op bezoek bij ons.
Zij logeren in gastgezinnen.

Verslag:
De Spaanse delegatie bestond uit: 2 leerlingen en 2 leerkrachten elektriciteit. De Portugese delegatie bestond uit 1 leerkracht en 2 leerlingen. Van onze eigen school namer er 2 leerlingen deel van het 5de jaar elektromechanica en 1 leerling van het 6de jaar elektromechanica.

Onder begeleiding van binnen- en buitenlandse leerlingen werd er gewerkt aan 2 projecten.
Een eerste project was de optimalisatie van de elektrische sturing van een drankmengmachine. Aan dit project werkten de Spaanse leerlingen mee. Zowel de leerlingen als hun leerkrachten waren heel enthousiast over dit project. De samenwerking met onze leerlingen verliep probleemloos.
Binnen het tweede project hielpen de Portugese leerlingen mee aan de realisatie van de geïntegreerde proef van het 6e jaar elektromechanica. De Portugese leerlingen leerden hier een aantal nieuwe technieken, welke ze nog niet onder de knie hadden, zoals halfautomatisch lassen en draaien.
Tijdens deze projectweek hebben we ook een metrowerkplaats van de STIB bezocht. Een unieke gelegenheid. 

Uiteraard was er ook ruimte voor cultuur. Onder leiding van leerlingen toerisme van het K.A. E. Hiel werden 2 geleide stadsbezoeken (Antwerpen en Brussel) aangereikt. Vooral Brussel trok de buitenlandse delegatie aan, toevallig ook ondergesneeuwd deze dag.
We hadden ook een geslaagde groepsdiscussie over multiculturaliteit, waar ook de directeur van de Spaanse school aan deelnam.

Op het einde werd een afscheidsetentje gegeven en zat de sfeer heel goed, het werd dan ook een iet of wat emotioneel afscheid.

ERASMUS+ KA2-Project: Oproep kandidaatstelling

ERASMUS+ Project BEST VET 2017 KA2 voor de uitwisseling van GOEDE PRAKTIJKEN

Oproep aan de leerlingen tot kadidaatstelling voor het project.

CONCREET :

-De 2 bestanden in bijlage (= de Nederlandstalige en Engelse versie) 
-De onderstaande link (= naar de website voor de kandidaatstelling) 


http://www.afp-collineastigiane.com/en/european-projects/ 

Bestand

Nederlandstalig document

Bestand Downloaden
Bestand

Engelstalig document

Bestand Downloaden
Studiebeurskeuze

PERSBERICHT - 27 november 2017
Schrijf-ze-VRIJdag Amnesty International
Leerlingen GO! technisch atheneum Lokeren en vijf andere GO! scholen organiseren loop- en fietsestafette naar Brussel
Honderden Belgische scholen nemen op 20 oktober deel aan de jaarlijkse Schrijf-ze-VRIJdag van mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
Het GO! technisch atheneum KTA Zavelenberg en vijf andere GO! scholen pakken uit met een grote stunt om het thema van deze Schrijf-ze-VRIJdag, het recht op vrije meningsuiting, in de kijker te zetten. Zo’n 80 leerlingen en hun leerkrachten lopen en fietsen, van school tot school, naar het Brusselse Beursplein.
In aanloop naar Schrijf-ze-VRIJdag krijgen de leerlingen van GO! technisch atheneum KTA Zavelenberg verschillende lessen over het recht op vrije meningsuiting. Onder meer tijdens de levensbeschouwelijke vakken, PAV, Nederlands, Engels en Frans leren jongeren kritisch reflecteren over expressievrijheid en de toenemende druk op vrije mening in andere landen.
Geen Schrijf-ze-VRIJdag zonder actie. De regeringsleiders en diplomatieke vertegenwoordigers van Cambodja, Kameroen, Turkije en Azerbeidzjan mogen een vracht brieven in hun bus verwachten. De leerlingen vragen hen met aandrang om het recht op vrije meningsuiting in hun land te respecteren.
“Het GO! doet traditioneel mee aan de schrijf-ze-VRIJdag. Tijdens een studiedag rond wereldburgerschap ontstond de idee om de schrijfactie van Amnesty International te pimpen en er een loopactie van te maken waarbij onze leerlingen lopen van Lokeren tot Brussel” zeggen initiatiefnemers Ann Beirnaert en Tom Mertens. “Het mooie aan deze actie is dat we hiervoor de samenwerking konden aangaan met andere GO! scholen die op onze route liggen. De estafettestok waarmee gelopen wordt, werd gemaakt in onze praktijklokalen en bevat een symbolische brief die door een leerling werd geschreven”.
“In de huidige maatschappelijke context is het zeer belangrijk onze leerlingen te vormen tot kritische wereldburgers, waarbij het respecteren van de mensenrechten centraal staat. Het thema ‘mijn mening, mijn recht’ ligt de jongeren nauw aan het hart. Vrijheid van meningsuiting is een recht dat ten alle tijden en overal goed moet bewaakt worden. Tijd om ook onze mening te uiten!”
Om de oproep van de leerlingen extra kracht bij te zetten, organiseert GO! technisch atheneum Lokeren samen met het GO! atheneum Lokeren, GO! Talent Dendermonde, GO! atheneum Dendermonde, GO! Atheneum Vijverbeek Asse en het GO! Technisch Atheneum Zavelenberg uit Sint-Agatha-Berchem een heuse estafette naar Brussel. Alle brieven die de leerlingen geschreven hebben zullen op de eindbestemming gedeponeerd worden in een grote urne samen met de brieven van de Brusselse jongeren die een hele dag op het Beursplein in hun pen kruipen. De koker met de symbolische brief wordt hier dan ook plechtig overhandigd.
PRAKTISCH
- Wanneer? Vrijdag 20 oktober 2017.
- Wat? Estafette van Lokeren tot Brussel. Vier estafetteploegen van een twintigtal leerlingen lopen en fietsen afwisselend van Lokeren, via Dendermonde, Asse, Sint-Agatha-Berchem, het huis van het GO! naar het Brusselse Beursplein.
- Wie? 80 leerlingen van het 4e t.e.m. 7e middelbaar, leerlingen van OKAN en hun leerkrachten
- Parcours met timing:
 1. Start estafette om 8u30 GO! technisch atheneum Lokeren - Azalealaan 21, Lokeren.
 2. 15km lopen en fietsen naar GO! Talent – Zuidlaan 3, Dendermonde. Verwachte aankomst tussen 10u en 10u30. Leerlingen van Lokeren geven de koker met symbolische brief door aan de leerlingen van Dendermonde.
 3. Vertrek uit Dendermonde rond 10u30. 15 km lopen en fietsen naar GO! Atheneum Vijverbeek Asse – Nieuwstraat 122, Asse. Verwachte aankomst tussen 12u en 12u30. Leerlingen van Dendermonde geven koker met symbolische brief door aan estafetteploeg van Asse.
 4. Vertrek uit Asse rond 13u00. 10 km fietsen en lopen naar het GO! Technisch Atheneum Zavelenberg – Oscar Ruelensplein 13, Sint-Agatha-Berchem. Verwachte aankomst tussen 14u en 14u30. Wissel van koker en estafetteploeg.
 5. Vertrek uit Sint-Agatha-Berchem rond 14u30. Leerlingen lopen en fietsen 5km naar het Huis van het GO! in Brussel (Willebroekkaai 36) waar ze verwelkomd en aangemoedigd worden door Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.
 6. Rond 15u00 wordt de laatste etappe gelopen en gefietst richting het Beursplein waar leerlingen van de Brusselse scholen al een hele dag brieven aan het schrijven zijn in open lucht.
Bij aankomst op het Beursplein worden alle leerlingen, leerkrachten en voorbijgangers getrakteerd op een gratis concert.

CONTACT
Ann Beirnaert – initiatiefneemster
leraar niet-confessionele zedenleer GO! technisch atheneum Lokeren
0479/65 01 56 of beirnaert.ann@telenet.be
Tom Mertens – initiatiefnemer
leraar lichamelijke opvoeding GO! technisch atheneum Lokeren
0473/71 29 03 of merto.vassa@gmail.com


► Project Renovatie wasruimte aan de toiletten
De leerlingen van de derde graad Sanitaire Installaties - Centrale Verwarming renoveren de wasruimte aan de toiletten.
Het doel was de wasbak te verplaatsen naar een betere locatie aan de toilet ruimte voor de leerlingen van de school.
Demonteren van de oude wasbak, het plaatsen van nieuwe leidingen, beschermplaat ... en plaatsen nieuwe wasbak.
Een hele klus ... met verbluffend resultaat ...
► Inleefdagen te Maaseik voor de eerste graad A :  september 2017
ESF PROJECT: DUAAL LEREN

ESF-Project : “Duaal leren voor Brussels technisch en beroepsonderwijs”.
Het voorbije schooljaar liep op onze school het ESF-project “Duaal leren voor Brussels technisch en beroepsonderwijs”. Dit project had drie concrete doelstellingen:
 • De creatie van een Brussels Platform tussen de verschillende stakeholders onderwijs-arbeidsmarkt
 • Uitwerking van een visietekst op arbeidsrijpheid
 • Uitwerking van een methodiek en generieke instrumenten voor de peiling van arbeidsrijpheid
Er werd het Brussels Platform Duaal Leren opgestart onder voorzitterschap van KTA Zavelenberg. In dit platform is er vertegenwoordiging vanuit de onderwijswereld (CLW Castor, Victor Horta school, Erasmushogeschool Brussel, pedagogische begeleidingsdienst, CLB Brussel), belendende organisaties (Tracé Brussel, Profo vzw)  en het werkveld (Constructiv, BECI). Dit platform dient als resonnantiegroep.
Binnen dit Brussels Platform Duaal Leren werd een visietekst op duaal leren uitgewerkt. Deze visietekst op arbeidsrijpheid behelst volgende kernpunten:
 • Continuüm : Werken aan arbeidsrijpheid dient reeds te starten in het eerste secundair en loopt door tot aan het einde vierde secundair. Kortom, het gaat hand in hand met de loopbaanbegeleiding. Mede hierdoor kan het bewust tijdelijk sociaal wenselijk gedrag vertonen, worden doorprikt.
 • Geïntegreerd : Werken aan de arbeidsrijpheid en de meting ervan mag geen bijkomende studie – en evaluatie-laag zijn op het bestaande leertraject. Het moet integendeel geïntegreerd zijn omwille van onderstaande redenen:
  •  Een geïntegreerde werking voorkomt dat een leerling slechts tijdelijk sociaal wenselijk vertonen.
  • Een extra evaluatie-laag impliceert eveneens een bijkomende selectie.
 • Maatwerk : Bepaalde aspecten van arbeidsrijpheid (bv: stiptheid) kan voor de ene werkgever doorslaggevend zijn maar voor een andere werkgeven niet. Kortom, arbeidsrijpheid is een flexibeler begrip dan misschien in oorsprong gedacht.
 • Nood aan remediëringstrajecten: leerlingen, die niet beantwoorden aan het gewenste niveau inzake arbeidsrijpheid, moeten de kans krijgen om dit alsnog te behalen via remediëringstrajecten.
Vertrekkende vanuit deze kernpunten werd een instrument voor arbeidsrijpheid ontwikkeld.

Vanaf volgend schooljaar (2017-2018) start KTA Zavelenberg met de studierichting
Ruwbouw in duale vorm.

Meer informatie over screening arbeidsrijpheid via link: https://dataspace.ssp-europe.eu/#/public/shares-downloads/AyNHjfLj9KfhjLx6WD4DLQIHiULBypk2


Robotproject: Warmte en Ventilatie

Dit schooljaar werd er aan een project gewerkt met de klassen 2A-ME, 3A-EM en 5A-EM van het KTA-Zavelenberg. Dit project kwam tot stand in samenwerking met de gemeentelijke basisschool De Knapzak van Sint-Agatha-Berchem en gecoördineerd door de Brede School Flamingo van Sint-Agatha-Berchem. De leerlingen van het 5e leerjaar van deze basisschool zijn verschillende malen komen mee werken aan dit project. Begin mei werd de robot dan vanuit onze werkplaats getransporteerd langs de straat , door de leerlingen van elektromechanica , samen met de leerlingen van de basisschool De Knapzak.
​Er was deze dag ook een inhuldigingsfeest.

Doel: Het was de realistaie van een robotconstructie, welke verwarming en ventilatie kan geven. Voor de ventilatie werden een 30-tal gerecupereerde computerventilatoren ingebouwd. Voor de verwarming werden verwarmingsweerstanden ingebouwd. Het geheel is ook voorzien van een elektrisch besturingspaneel. 

Besluit: een heel geslaagde samenwerking tussen de secundaire school en de basisschool.

⇒  ERASMUS+ KA1-Project: MADEIRA 2017 - Buitenlandse stage
image-143349-P1000376.w640.JPG
image-143789-P1000346_-_kopie.w640.JPG
image-143981-P1000058.w640.JPG
image-150871-P1000415.w640.JPG
image-150857-IMG_4725.w640.JPG
image-143354-P1000352.w640.JPG
image-143788-P1000345_-_kopie.w640.JPG
image-143984-P1000061.w640.JPG
image-150861-P1000199.w640.JPG
image-126368-IMG_4527_(2).JPG
image-143783-P1000405.w640.JPG
image-143352-P1000056.w640.JPG
image-143975-IMG_4703.w640.JPG
image-150862-P1000241.w640.JPG
image-150866-P1000367.w640.JPG
image-143353-P1000308.w640.JPG
image-143980-P1000057.w640.JPG
image-150867-P1000401.w640.JPG
image-150860-P1000146.w640.JPG
image-150914-P1000016.w640.JPG
⇒ DROOMMACHINE op KETNET

Zenuwspiraal gemaakt door de leerlingen van 1Bc - november 2016
image-109690-SAM_1643.w640.JPG
image-109691-SAM_1645.w640.JPG
image-109693-SAM_1647.w640.JPG
image-109694-SAM_1648.w640.JPG
image-109695-SAM_1649.w640.JPG
TEAMBUILDING met leerlingen ... wat een sfeer ...
Teambuilding Verzorging

Laser Magic

Teambuildingsdag naar Laser Magic met de afdeling verzorging.

Malta 2016

ERASMUS+ - Malta 2016

ERASMUS+ project - Leonardo da Vinci voor 6 TSO
Deze groep leerlingen lopen hun verplichte stage gedurende 3 weken in het buitenland.
Tijdens de weekends worden culturele uitstappen georganiseerd. Dit project loopt in samenwerking met het ​K.A. Ukkel.
Sinds 1999 nemen wij deel aan dit project en ondertussen hebben de leerlingen al stage kunnen lopen in Italië, Spanje, Portugal, Kreta, Cyprus, Madeira en Malta.

Dit jaar kozen we opnieuw voor MADEIRA !

Voorbereidingsdata van het ERASMUS+ KA1-project 2016-2017:
 • 13 oktober 2016: eerste samenkomdag: kennismaking met de deelnemers van beide scholen.
 • 19 januari 2017: tweede samenkomdag: de bedoeling is de deelnemers zowel sociaal als op emotioneel vlak voor te bereiden op het verblijf van drie weken in Madeira. Educatieve Spelen - Teambuilding.
 • Februari & Maart 2017: Engelse en Portugese lessen
 • 09 maart 2017: laatste richtlijnen voor de deelnemers van de twee scholen.
 • 11 maart 2017 t/m 01 april 2017: de eigenlijke stage.


INLEEFDAGENDAGEN voor de eerste graad: sportief zijn ...
Inleefdagen 2016

Inleefdagen 2016


Inleefdagen van 05-10-2016 t/m 07-10-2016

Tijdens deze drie daagse nemen de leerlingen (1ste graad TSO en BSO) deel aan tal van activiteiten.
Zo leren zij in groep omgaan met elkaar, meedoen aan team-building, ...

Projectdagen: 27-03-2017 t/m 31-03-2017
Tijdens deze dagen nemen de leerlingen deel aan tal van projecten op school of buiten de school.
In willekeurige groepen kunnen zij werken aan projecten.

Activiteiten in het kader van de schoolloopbaanbegeleiding voor 6 TSO:
Je voorbereiden op een beroepsloopbaan
 • Oktober: bedrijfsbezoek vertaalbureau Zaventem (sollicitatietips, competenties)
 • November: Jump naar werk: introductie over de factoren op de arbeidsmarkt.
 • Januari: voor de leerlingen van 6A Secretariaat-Talen een sollicitatietraining via het project "Start to Work".
 • Januari: studiekeuze- en beroepenbeurs (SID-IN) in Flanders Expo te Gent
 • Februari: Jump naar Werk: bezoek VGC: als werkgever, verschillende jobmogelijkheden verbonden aan de studies van de leerlingen, competentiewoordenboek, aanwervingsprocedure, sollicitatietips, ...
 • Maart: Telefoontraining Engels-Nederlands-Frans: gastspreker PARTENA.
 • Maart: Workshops Jump naar Werk: Actiris: sollicitatiegesprekken.